menü

Főoldal

2018. július 9., hétfő

Lauren Kate: Fallen sorozat | Értékelés


Lauren Kate: Fallen sorozat | Értékelés


Sziasztok! Végre hosszú küszködés után kiolvastam a Fellen könyvsorozat mind a négy részét. Mire az utolsó könyv végére értem, megkönnyebbülve éreztem magam. Letettem, majd miután átgondoltam az egészet az elejétől a végéig, vegyes érzelmek kezdtek kavarogni bennem. Sokszor éreztem, úgy hogy vontatott a történet, viszont voltak fejezetek ahol kifejezetten úgy éreztem izgalmas kalandokat élnek át főhőseink. Mégsem tudom azok közé a könyvek közé sorolni, amik nagy hatást gyakoroltak rám.


Fallen – Kitaszítva

fülszöveg:
Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban.
A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik.
Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani…
A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet.

Az első részét kicsit régebben olvastam mivel más könyvek is becsúsztak a sorozat közé. Az emlékeimben megmaradt, hogy ebben a részben kapunk egy bevezetőt a történetbe és hogy mi is ez a világ ahol játszódik. Megismerjük a karaktereket. Mint a legtöbb esetben itt sem a főszereplők nyerték el a tetszésemet. Luce és Daniel viszonyától, kimondottan felállt a hátamon a szőr. Számomra kicsit eltúlzott és túl mély szerelmi viszony kerekedett, ami mind a négy részen végigkövethető. Nincs bajom a nyálas sztorikkal, viszont ez kicsit sok volt.
Inkább a mellékszereplők voltak azok akikkel szimpatizáltam, legfőképpen Cam-mel, aki a későbbiekben csak még kevesebbet szerepelt.


Torment – Kín
fülszöveg:
Földi pokol. A világ ilyen Luce számára barátja, Daniel, a bukott angyal nélkül. Egy örökkévalóságig tart, hogy egymásra találjanak, ám a fiú bejelenti, most mennie kell. Csak annyi időre, míg kézre keríti a Kitaszítottakat… azokat a halhatatlanokat, akik Luce-t meg akarják ölni. Daniel Luce-t a kaliforniai sziklás tengerpart egyik iskolájában, a Shoreline-ban rejti el, ahová rendkívüli tehetségek csoportja jár: a Nefilim, bukott angyalok és emberek leszármazottai. A Shoreline-ban Luce megtanulja, mik azok az árnyékok, és hogyan használhatja fel őket arra, hogy előző életeibe belepillantson. Mégis, minél többet tanul Luce, annál inkább gyanítja, hogy Daniel nem avatja be mindenbe. Rejteget valamit…, valami végzeteset. Lehet, hogy a Daniel által elmesélt múlt voltaképpen nem igaz? Lehet, hogy Luce számára végül is mást szán a sors? A lebilincselő FALLEN (Kitaszítva) sorozat második könyve…, melyben a szerelem mindent túlél.

Első rész után ez a könyv igazi fellélegzés volt. Talán azért mert ebben a részben kevésbé szerepelt Daniel és több új igazán szimpatikus karaktert ismerhetünk meg. Tetszett, hogy belenyúlt az iskolai életbe, az ilyesmi történetek különösen tetszenek, így ezt is jónak tartottam. Nem volt benne túlzottan sok nyáladzás, pont annyi amennyi kell. 
Végigkövethettük ahogy Luce egyre többet tanul arról a világról amiben valójában él.


Passion – Végzet

fülszöveg:
Mielőtt Luce a Sword & Crossban Daniellel találkozik, mielőtt megküzdenek a halhatatlanokkal, már sok életet leéltek. Ha a mindenre elszánt Luce meg akarja törni a szerelmüket sújtó átkot, fel kell keresnie múltbéli megtestesüléseit, hogy teljességgel megértse a sorsát. Minden század, minden élet más-más fogódzót rejt számára. 
Daniel követi Luce-t a századokon át, míg a lánynak esélye nem lesz átírni a történelmet. 
Hány halált bír el az igaz szerelem? 
Képes-e Daniel és Luce jövőjük megváltoztatása érdekében feloldani a múlt rejtélyét?

Még ezt a részt is jónak és élvezhetőnek mondhatom mivel érdekes volt a téma, miszerint Luce egyre mélyebbre és mélyebbre vájta magát a múltjába. Persze itt is a legfontosabb volt neki Daniel és a vele való közös életek. Viszont ettől elvonatkoztatva élvezhető volt, és egyre jobban vártam mi is fog kisülni ebből az egészből. Még egy fontosabb szereplőt egy bizonyos Billt ismerhettünk meg, akiről a vége felé egyre érdekesebb dolgokat tudhatunk meg. 


Rapture – Boldogság

fülszöveg:
A ​MÚLT ÚJRAÍRHATÓ… 
DE MILYEN ÁRON? 
A vaksötét égbolton szárnysuhogás hallik… 
Luce és Daniel ideje, akárcsak a homokórán gyorsan pergő kvarcszemek, vészesen fogy. Ahhoz, hogy meghiúsíthassák Lucifer a múlt eltörlésére irányuló tervét, időben meg kell találniuk az angyalok földre érkezésének pontos helyét. 
Sötét erők üldözik őket, ám Daniel maga sem tudja, képes-e tovább folytatni… örökre együtt tud-e élni azzal, hogy Luce-t újra meg újra elveszíti. Közösen kellene felvenniük a harcot a rájuk váró epikus küzdelemben, amelynek végén csak élettelen testek és… angyalpor marad, miközben hatalmas áldozatok hozatnak, és szívek törnek darabokra. 
Luce ekkor eszmél rá az elkerülhetetlenre: megérti, hogy a sors nem is Danielnek, hanem valaki másnak rendelte! A fejükre hozott átok mindig is csupán Luce-ról szólt… róla és a rég elhagyott szerelméről. És voltaképp csak az számít, hogy most milyen döntést hoz. 
Ki nyeri vajon végül a Luce-ért folyó csatározást? 
A Rapture – Boldogság a FALLEN SOROZAT káprázatos befejezése. A menny nem várhat tovább.

Az utolsó könyv. Végre eljutottam idáig is, hogy megtudjam mi lesz főhőseink végzete. Ami bevallom kissé meg is lepett, mivel nem ilyesfajta befejezésre számítottam. Épp ezért is tetszett a vége, mert nem egészen az lett, mint amire számítunk egy ilyen romantikus történet végén. Előtte persze ott volt az a tipikus vontatottság, arról hogy Luce és Daniel mennyire egymásnak való és a többi. Ahogy pedig már írtam, ezért a végért érdemes elolvasni és végigküzdeni magunkat ezeken a könyveken.

Összegezve:

A könyv vége sokat változtatott az érzéseimen, mint már említettem nem volt sablonos, egyáltalán aminek örültem. Viszont nagyon sok vontatott rész volt benne, főleg mikor Luce és Daniel viszonyáról volt szó, vagy éppen az egymás nélküli percek okozta szenvedésről. Annyira fordulatosnak sem mondanám a végén kívül elég kiszámítható volt.
Az viszont hogy a végére kikerekedik egy Bibliai sztori kissé kiverte a biztosítékot. Nagyon erőltetettnek és túlzottnak tűnt. (Nem, nem arról van szó hogy vallás ellenes lennék.) Egyszerűen csak nem kellett volna ezt a dolgot erőltetni, ez nélkül is ki tudott volna kerekedni a történet.
A szereplők felét mondhatom szimpatikusnak. A másik fele pedig idegesítő és elhanyagolható lenne, persze nem rakhatjuk ki csak úgy a főszereplőket. Luce-nak rettentően idegesítő személyisége akkor borított ki igazán mikor Danielről áradozott vagy éppen szenvedett miatta. Minden elé helyezte a fiúját, csak ő létezett számára. Daniellel ugyan ez volt fordítva, csak Luce és más semmi. A többi angyallal és démonnal szinte semmi bajom nem volt, talán csak pár apróság, ami nem méltó említésre sem. Mint már mondtam is Cam volt a kedvencem, elején tipikus rosszfiú karakter, majd egyre többet tudhatunk meg róla is.

A könyvet azoknak ajánlanám, akik szeretik a nagyon romantikus és fantasy regényeket. Itt nem lesz hiány a nyáladzásból, az biztos!


Borító: 5/4
Szereplők: 5/2
Történet: 5/3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése